neděle 23. června 2013

Motosraz Kateřina

Dodatečně dodávám příspěvek z víkendového kreslení na motosraze :) 14.6.2013
Tenhle víkend byl zase krásný, sluníčko svítilo a lidé měli dobrou náladu. V pátek odpoledne jsem začínala malovat, nejdříve nikdo neměl zájem až na dvě malé děti. Byla jsem z toho celá zklamaná.
 Druhý den odpoledne se však dospělý uvolnili a jak přibývala hladina alkoholu v krvi mě přibývala práce :) Nejvíce pro mne překvapující bylo když se přišel nechat pomalovat někdo, od koho byste to nečekali. Například jeden starší pán v kožené bundě, kalhotech s věčně zamračeným obočím. Tak tolik k mé další akci :) a teď už honem fotky :)... moc jich nemám, opravdu plné ruce práce.
 S bráchou :)

Kostra k večeru :)

pondělí 10. června 2013

Motosraz Pecka

Dovolte mi, abych začla takovým heslem co jsem zaslechla na motosraze:
 ,, Motosraz pecka to byla PECKA!"
Letos jsem byla znovu pozvána abych malovala dětem motorkářů po obličeji. Když na to přijde tak i po obličejích samotných motorkářů a motorkářek. Tentokrát jsem si sehnala opravdu dobré barvičky a i za skvělou cenu :) Jedenáct barviček vyšlo na 1400,- což je opravdu dobrá cena, na to že jsou tak velké :)

Když jsem dorazila na místo, překvapilo mě jaké bylo slunečné, teplé počasí. Protože u nás doma pršelo a chystala se bouřka, když jsem vyjížděla. Má radost ze sluníčka mě přešla, když jsem zjistila že sluníčko na místním koupališti (místo kde se sraz konal) nezapadá. Takže jsem dvě hodiny seděla na sluníčku..bylo to zpočátku příjemné ale asi toho bylo moc a začalo se mi dělat špatně :/ Byla jsem opravdu vděčná když mi ,,Tomáš" přinesl slunečník. 

Celé odpoledne pak již probíhalo klasickým způsobem. Děti přišli, nechali si namalovat nějaký obličej tak půl hodinky s tím běhali ,,náhodou" to rozmazali a přišli zpátky s tím že by chtěly namalovat jinej obličej. Vždy k večeru začnou chodit na malování i dospěláci, nevím jestli je to tím alkoholem, nebo nadějí že to třeba nikdo po tmě neuvidí. Tento rok jsem nemalovala sama protože jsme čekali větší zájem. Tak teď už nějaké ty fotky :)




Musím přiznat že tenhle motosraz se pro mě stává srdeční záležitostí. Dělám jen to co mě baví, poslouchám kapely z podia, občas maluji i samotné zpěváky :) Na závěr musím konstatovat že i letošní ročník stál za to :)

pondělí 3. června 2013

Povodně v Podkrkonoší

Tak konečně mám trošku času napsat Vám co se u nás děje, určitě jste to už viděli ve zprávách. Přesto bych Vám ráda ukázala výhled z našeho okna a popsala pár  momentů které se tu staly.

Vše začalo v noci ze soboty na neděli. Kolem 10 večer byli slyšet hromy a vidět blesky, začínala bouřka. Protože poslední dobou ráda ponocuji, šla jsem spát ve čtvrt na 1. Spala jsem ani né 2 hodinky a vzbudily mě hrozně hlasité rány. Nikdy jsem tak nahlas bouřku neslyšela...Myslím si, že středisko bouřky bylo u nás nebo vedle naší ulice. Když praštil blesk, okamžitě byl slyšet hrom, úplně se nám klepaly okna. Nikdy jsem se takhle nebála. Taky světlo od blesku trvalo nezvykle dlouho. Bylo to děsivé a trvalo to až do 4 ráno, takže jsem se nevyspala. Poté se mi nějak podařilo usnout asi už tou únavou. Ráno v půl 7 se mi rozrazili dveře do pokoje a v nich stála máma se slovy ,, Nicol pojď se honem podívat z okna." Nějaký obraný reflex se strachem mě donutil říct Ne!.. ani jsem se ven nemusela jít dívat, byla slyšet voda, celou noc, což je u nás nezvyklé. Když jsem se přeci jenom odhodlala jít k oknu... ten pohled není ani nutné komentovat.

 Naše zahrádka



Vrtulník tu lítal nějak od 7 ráno. Na chatce spali dvě slečny (15 a 15 let), no nejdřív z toho měli hroznou srandu, jakože jsou obklopené vodou, a pak jim začalo docházet co se děje. Takže mávaly tričkama aby si jich někdo všimnul. Sousedi volali hasiče, jenže těm trvalo cca půl hodiny než přiletěli a zjistili kde je třeba vlastně zasáhnout. No akce jak vystřižená z akčního filmu. Jsem ráda že se obě zachránili :)
Jsem ráda že náš barák to minulo o ty dva metry a jen se modlím aby už znovu nepršelo. Celý dny chodíme pomáhat sousedce s odklízením škod. Celý stav našeho města je už celkem dobrý.
Pokud by jste se chtěli podívat na fotky města a hlavně Střední odborné školy a gymnázia tak  Tady .
Doufám že u Vás to je lepší a že se počasí umoudří.