sobota 20. července 2013

Napůl Lidi na půl zvířata

Tak už mě také dostihla ta nová mánie, kdy si lidé dávají na půl obličeje zvíře a půl svého obličeje :) Musím říct že je to hodně efektní a mě se to líbí :) dělá se to přes stránku Ipiccy.com a návod je na Youtube. Celkem lehký dle návodu a přesto mi to trvalo 4 hodiny, ale to je asi i tím že jsem detailista :) Alespoň co se týče fotek :)
 A teď už se podíváme jak to vypadá když se smíchají dvě fotky v jednu :)




Myslím že u jediné takové proměny s Maggie neskončíme :) 
Hezký víkend Eloorka

Den Otců a Po vodě

O minulém víkendu tady u nás proběhl Den otců. Byla to benefiční akce na pomoct lidem po povodních. Abych také trošku přispěla šla jsem malovat :) Z výtěžku jsem také přispěla na pomoc těmto lidem ikdyž mé možnosti byli omezené. Byla to pro mě zase užasná zkušenost :) a jsem vážně nadšená z toho že se vybralo kolem 70 000 kč :)  Překvapil mě tentokrát velký zájem lidí :) Jsem vážně ráda že můžu dělat to, co mě baví.

Tak teď už jen pár fotek z mého malování 
Stánek :) Eště že mam tak hodného brášku, který mi pomáhá všechno ohlídat a dělat kasu :) Odpoledne ho vystřídala Kája a Martina :) Také jim moc děkuju, bez nich by to ten den nezvládla.
Maluju na ruce....
Maluju na obličej... 
Maluju na nohu ...


Maluju všude a takhle to dopadá :)




Nakonec zájem lidí byl tak velký, že jsem malovala od 9 ráno do 10 večer. Kdyby bylo na mě, maluji dál jen už mě zradilo světlo a při svícení mobilem to nebylo ono. 
Mějte se krásně Eloorka 

středa 10. července 2013

James Harries

V sobotu jsem byla na koncertě Jamese Harrise, který zavítal k nám do malého městečka. Jednalo se o první ze série koncertů v Františkánském klášteře. Zpočátku jsem váhala, jestli mam vůbec jít, protože jsem nikdy o něm neslyšela. Vůbec mne nenapadlo co si představit pod pojmem Alternativní hudba. Ale něco ve skrytu mé duše mi neustále našeptávalo ,, Jdi, budeš šťastná".  U nás v klášteře to mam moc ráda, je tam ticho, čisto, klid... :) chodím tam občas přemýšlet :)

Protože jsem nerozhodná koza vyrazila jsem jen tak tak... Při příchodu na zahradu kláštera mě zaujala partička lidí, kteří se nahlas bavili. Říkala jsem si ,,Proboha, takový mamlasové tady." Když jsem se podrobněji zadívala, zjistila jsem že mezi ,,mamlasy" stojí i James. Nu popravdě vůbec se mi nelíbil a říkala jsem si že na fotkách vypadá trošku jinak. 

Předskokanem byl jeden místní kluk, který hrál na kytaru a nádherně zpíval :) Překvapil mě, když uprostřed jeho mini koncertu vytáhl z krabice harmoniku se slovy ,, No tak tohle je už trošku nuda, tak zkusíme přidat další nástroj."  Zničeho nic hrál na kytaru a harmoniku najednou, vůbec nechápu kdy se stíhal nadechnout. Prostě hrál na oba nástroje najednou, pak odlepil ústa od harmoniky a začal zpívat. Byl to nepopsatelný zážitek :) 

Po krátké přestávce následovalo to, na co jsme všichni čekali. Když James přišel, kolem mě začla panovat přátelská, uvolněná atmosféra. Stále jsem si myslela že je to jen nějaký zjev tenhle chlap, vzhledem k jeho oblečení. 
Všechny mé předsudky však opadli, kdy z jeho úst vyletěli první tóny. Myslím si že jsem snad zůstala sedět s otevřenou pusou. Tak hrozně procítěnou hudbu, jak by řekla moje mamka ,,ukňouranou", tu jsem ještě naživo neslyšela. Mam takový styl hudby ráda ve filmech. Musím říct že vážně děkuju tomu někomu kdo mi našeptál ať jdu. Protože na tomhle koncertě jsem byla opravdu šťastná, neustále jsem zavírala oči, abych mohla hudbu cítit celým tělem. Vážně obdivuji lidi, kteří mají takovou sílu v hlase a nadání pro tuto tvorbu.

Nějkrásnější pro mne bylo, když zašlo sluníčko, a začli svítit hvězdy. Seděla jsem tam, poslouchala ten krásný zpěv, koukala na hvězdy a přemýšlela. Je to zvláštní, furt jsem si říkala že nesmím takhle přemýšlet, protože si chci plně vychutnat tu atmosféru a zpěv ale stejně jsem své myšlenky neuhlídala. Říkala jsem si, a pochopila jsem... že tohle byli mé nejlépe investované peníze za poslední půl rok. A taky že chci více chodit na takové akce, protože když umřeme jediné co nám je dovoleno odnést si z tohoto světa jsou vzpomínky. A tak jsem pochopila, co je pro mě nejdůležitější. Byl to jeden z nejlepších večerů vůbec. 




(Fotky jsou tentokrát vypůjčené ze stránek našeho kláštera.)

čtvrtek 4. července 2013

Nikon D3100

Korunka ke korunce a konečně se poštěstilo :) Koupila jsem si nový fotoaparát Nikon D3100. První zrcadlovka, takže první kontakt byl celkem překvapující. Naštěstí jsem měla možnost si na jedné návštěvě ošahat tuto zrcadlovku... jen o řadu lepší - Nikon D3200. Po té užasné návštěvě jsem měla jasno :) Potřebuju zrcadlovku protože digital mi už nestačí :)

Nastaly dlouhé chvíle hledání té nejvýhodnější akce :) Nejvíce mě zaujala nabídka Fotolabu a tak jsem se pro ní rozhodla :)

Po rozbalení
Zjistila jsem že je celkem snadné našroubovat objektiv, což jsem si nemyslela. Jako amatér jsem to zvládla bez problému na první pokus :) ... Nejdříve jsem měla problémy s úchopem a hlavně ..focení pomocí hledáčku, je to celkem rozdíl přejít z displeje na hledáček :) Také je bomba to zaostřování :)

Jak řekla moje kámoška je to supr hračka a je to lepší jak chlap :D Jak jsme si tak notovali dohodli jsme se na fotografické procházce :) Kamarádka taky vlastní zrcadlovku tak si myslím, že nás čeká supr den :)
A teď už nějaké první fotky z Nikona :)






Dnešek byl příjemně strávený den na zahrádce. Moje kočička Maggie byla z fotáku taky nadšená jako já :) Modelka je to :) tak ráda se fotí, nejdříve si musela zvyknout na hlasitost ale pak už mě zas ignorovala a koukala si po světě :)

Na závěr bych chtěla říct ,,Vítej doma Nikonku " :)

 Přeji hezký den :) a jdu se podívat co je nového u Vás :)

úterý 2. července 2013

Facepainting four seasons

Jeden den se mi naskytla možnost malovat na téma čtyři roční období. Jednalo se o projekt na vysokou školu mé kamarádky. Téma bylo jasné, provedení na mně. Po dlouhém bádání jsem si vymyslela znázornění pomocí stromů, nyní se můžete podívat jak to dopadlo:




 V rámci happeningu jsme pak chodili u nás na náměstí a dělali menší anketu. Ptali jsme se lidí jak je ovlivňuje roční období, jestli vůbec a které je jejich oblíbené. Dalším úkol bylo poznat kdo je kdo :) Tato akce byla hlavně oblíbená u starších lidí z domu s pečovatelskou službou. Překvapilo mě, jak nadšení byli, když to správně definovali.

A teď otázka na Vás. Jaké roční období je Vaše oblíbené? Přeji hezký týden :) Eloorka