pondělí 18. srpna 2014

Na houbách

   Dneska ráno jsme s mojí maminkou jely na houby :) Sice počasí moc nepřálo ale stihly jsme obejít ty naše místečka :) Naše malá Aischa byla z našeho nápadu nadšená. Hned ráno když jsme jí řekly, že jdeme na houby, začala poskakovat a utíkala směrem ke schodům.

  Protože je pondělí heslo dnešního dne bylo: ,, Možná po víkendu žádné houby nenajdeme, ale alespoň se projdeme". 

   Do lesa jsme jely cca 15 minut, takže si malá stihla dát šlofíka a dobila si baterky.  Po houbách jsme trajdaly asi dvě hodinky. Největší radost měla asi maminka a Aischa, bylo zábavné je sledovat. Mamka lítala od houbky k houbě, či k ničemu. Aischa lítala mezi mnou a maminkou a vždy, když jedna z nás našla houbu a radovala ,,Mam podhříbka, koukej." vyběhla a šla se na houbu podívat. Když jí náležitě očuchala, povyskočila si a lípla jedné, nebo druhé hubana, a zas si běžela po svém :). Protože máme doma teprve čtyřměsíční štěňátko po hodině začla malá chodit kolem mamky a strkat do ní čumáčkem, to byl jasný signál pro zvednutí a chvíli mazlení. Po mazlení následovala chvíle nošení, protože naší princeznu bolely nožičky. To nás po chvíli zmohlo a jely jsme domů. Jen jsme nasedly do auta, malá zase usnula jako špalek. 


 První hřiby :) 
Musíme se vyfotit s dalšíma ...
 Tak kdepak jsou další houby? Musím se po nich podívat....

A konečný úlovek již doma v kuchyni :) 


Po příjezdu domů jsme se s mamkou převlékly a šly na oběd :)  Já jsem si dala obalovanou nivu a mamka čevabčiči :) 

A tak hezky jsme zakončily naše výletování :) 

neděle 17. srpna 2014

Čokoládové muffiny

Po  dlouhé době, kdy jsem neměla čas ani náladu na nic je tu nový článek :) Přes prázdniny hodně cestuji mezi rodinou a tak na moc věcí není čas. Na co si však s přítelem vždy čas najdeme je vaření, nebo pečení :) Tento víkend jsme spolu pekli muffiny podle receptu který mi přišel e-mailem :)
Vždycky jsem je chtěla vyzkoušet a takový e-mail byl jako nakopnutí. Takže jsme v týdnu koupili speciální formu na muffinky, košíčky a o víkendu začali péct. Pekli jsme podle tohoto receptu:

220 g polohrubá mouka, 2 lžíce kakaa, 100 g cukru krupice, 100 g hořké čokolády (my dali tu na vaření), 170 ml mléka, 2 ks vejce, 125 g másla, 2 lžičky prášeku do pečiva

Nejprve si připravíme čokoládu, ta se nožem nakrájí na malé kostičky, větší část čokoládových kostiček přijde do těsta, ale nějaké si necháme na ozdobení.Všechny suroviny se smíchají v míse, kromě másla. Máslo rozpustíme a necháme mírně vychladnout, vychladlé přilijeme k ostatnímu a zamícháme. Košíčky plníme do 2/3 na vrch posypáváme kousky čokolády. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°.

Když jsme zjistili jak jednoduché to je, začali jsme experimentovat, a protože zrovna dozrávaly borůvky na zahrádce pár jsme jich do těsta také přihodili :)

A výsledek? :)


Nakonec jsme dělali tedy dvojitou dávku, nejvíce chutnaly klasické čokoládové.
A to je pro dnešek všechno, snad budu mít teď víc času, sem něco občas napsat :) 
Krásné srpnové dny :)