sobota 31. října 2015

Růžový, modrý, růžový...


Tyto malé šnečky jsem úplně zamilovala. Ráda je šiji, protože u toho krásně relaxuji. Jak to tak bejvá při posledním ročníku školy, nevím kde mi hlava stojí. A tak jediný způsob jak vypnout na chvilku hlavu, je sednout za šicí stroj :) Jen toho času už není tolik... 





Tyto šnečky jsem šila na zakázku :) Zase nějaká maminka chtěla pro děti :) Jsem nadšená .. :) Snad se i Vám líbí :) Nějaké objednávky na šnečky ještě mám, tak se můžete těšit na další barevné kombinace. Nechali jste se inspirovat? :) Napište mi do komentáře :) 
Přeji Vám krásné podzimní dny Eloorka

středa 14. října 2015

Šnečci / Tilda Snail

A je to tu zase! Čím více je pod stromy lístečků, tím více já mam doma šnečků :)
 Sbalit polštářky a vyrážíme na zimní spánek .
 Růženka :)
Šneček se srdcem na "dlani" :) 

Musím říct, že mě překvapilo jak se lidem v mém okolí šnečci líbí. Maminky je dokonce začaly kupovat dětem k Vánocům :) Tak jsem zvědavá jestli dostanu od nich zpětnou vazbu. O víkendu se chystám našít jich pár dalších, tak sem pak zase hodím foto :) 

Mějte se krásně a děkuji za návštěvy :) Eloorka

pondělí 5. října 2015

Šnečku, šnečku, vystč růžky /Tilda Snail

Dala jsem na šití šnečků. Návod jsem našla na Pinterestu a přišli mi super roztomilí :) Tady je první  z nich, kterého jsem ušila. Hned po dodělání jsme ho s Aischenkou vzaly ven :) Zrovna začalo hezky svítit sluníčko, a tak se šlo na fotografickou  procházku :) 


Aischa musela dělat technický dozor :) 
Postupně přidám i další šnečky :) Snad se Vám budou líbit :) Mějte se krásně a děkuji za návštěvy :)

pátek 2. října 2015

Domácí kečup recept

Na zahrádku již přišel první mrazík a tak nastal čas otrhat zbytek rajčátek, okurek a ostatní zeleniny. Letos poprvé jsem se rozhodla zpracovat všechny rajčata a to pomocí babiččina receptu na domácí kečup.

Vaškova babička ho dělá každý rok, skvěle z něj vaří špagety atp. Chuť se rozhodně nedá porovnat s tím, co kupujeme v krámě :) Recept je jednoduchý, takže i takový amatér jako já to zvládne :)

Co budeme potřebovat? :)


  • 3 kg rajčat
  • 1 kg jablek (stačí i obyčejné co nám rostou na zahradě, není potřeba kupovat nějaké extra)
  • 5x cibule
  • nové koření (10 kuliček)
  • bobkový list (4 ks)
  • ocet
  • sůl
  • cukr
Postup:

Do velkého hrnce dáme na dno vodu cca do výšky 3-4 cm. Poté nakrájíme rajčata napůl a vykrájíme ty zelené "bubáky". Takto vykrájená rajčátka dáme do hrnce s vodou, přidáme cibule a jablka. Jablka je třeba oloupat a vyndat jádřinec. Následně přidáme nové koření a bobkové listy. Takto vaříme dokud se rajčátka nezačnou rozpadat.

Když je vše změklé a rozvařené vezmeme tyčový mixér a vše důkladně rozmixujeme. Rozmixovanou směs propasírujeme a dáme ještě na chvilinku prohřát. Během prohřívání už jen dochutíme -> 3 lžíce octa, lžička soli a 3 lžíce cukru. Dostatečně teplé již jen dáme do skleniček a je hotovo!

Já dávám cukru víc, protože když děláme špagety tak je stejně víc sladíme :) Jak říkala babička, každý si to pak dochutí aby mu to chutnalo :) Když dělám kečup sama tak mi trvá tak dvě hodinky, udělám z toho asi 6 skleniček větších :) Pokud ho děláme s bráchou tak nám to dá tak hodinu a kousek :)

Pokud je recept nesrozumitelný ráda dovysvětlím v komentáři :)

Děláte doma také kečup? Máte zaručený recept? Napište mi ho sem prosím, ráda zkouším nové recepty :) 


Děkuji za návštěvu a komentáře :) Jdu se podívat k Vám :)