neděle 26. dubna 2020

Mrkvová polévka s kokosovým mlékem

Polévku objevila mamka v časopisu Vlasta jako jedno z jídel pro vegetariány. Jelikož poslední dobou u nás frčí bezmasá jídla a hledáme neustále co k jídlu, polévka přišla vhod. Jednoduchá, velmi chutná, pikantní. Rozhodla jsem se přidat si recept do sbírky a podělit se o něj s vámi.

Ingredience
Návrh na servírování ze stránky Vím, co jím.


Přibližně na 2 litry polévky

4 lžíce oleje
1 cm proužek másla
2 cibule
1,5 kg mrkve
1 cm zázvoru
1 x zeleninový bujón
1 x kokosové mléko
mleté feferonky (fefeonkový krém) x čili
sůl


Postup:

1. Máslo a olej rozpustit v hrnci
2. Přidáme cibulku a osmažíme do sklovata
3. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, kterou osmažíme i s cibulí. Můžeme přidat jednu nahrubo nastrouhanou kedlubnu, když překáží v lednici.
4. Zalít vodou, přidat masox a jemně nastrouhaný zázvor
5. Po změknutí rozmixovat tyčovým mixérem a ochutit solí a feferonkama
6. Přidat kokosové mléko

Tip: Vhodné podávat s krutony či opečeným toastovým chlebem


Žádné komentáře:

Okomentovat