neděle 26. dubna 2020

Zavařované okurky po jednotlivých skleničkách - babička radí

Při pěstování okurek nakladaček doma se nám může stát, že je úroda malá. Okurky dozrávají postupně a je obtížné je zavařovat ve velkém. Pak se použije tento způsob, který mi kdysi nadiktovala jedna úžasná žena. Vaškova babička - ta od které tu mám velké množství receptů a budu na ní vždy s láskou vzpomínat.

Množství surovin je orientační a dle ho chuti ho měníme .

Do sklenice naskládáme okurky, proložíme několika kolečky mrkve, křenu, cibule, lžičkou hořčičného semínka, snítkou kopru, 3 kuličkami nového koření, 5 kuliček pepře, lžičku soli, 5 tabletek umělého sladidla, 5 - 8 lžic octa, dva hřebíčky a dolijeme vodou.
Takto napěchovanou skleničku zavíčkujeme a sterilizujeme 30 minut při teplotě 85 ° C.

1 komentář:

  1. Dobrý den, zavařování je i moje vášeň. Jako dávám do sklenic snad všechno a jako kolikrát si říkám, že by mi nestačil ani sklep, ani velká montovaná hala. Ale zase je to výhoda, že má člověk vždycky co nabídnout návštěvě nebo prostě přinést skleničku třeba i jako dárek nebo tak něco. :)

    OdpovědětVymazat