pátek 27. září 2013

Rekonstrukce kuchyně se samo lepící tapetou


Tak je tu zase pomalinku víkend a já jsem se rozhodla pochlubit se s naší prací :) 

Jak jsem již psala dostala jsem na VOŠ, a tak přišla řada změn. Již nebydlím v malém rodinném domečku, ale v panelovém domě. Stav bytu do kterého jsem se s radostí nastěhovala je ucházející. Naštěstí máme vcelku dobrého pana domácího, který je ochotný zaplatit pár změn a renovací. 

Jedna z těchto renovací se týká kuchyně. Protože mam podnikavou a tvořivou spolubydlící daly jsme se rychle do práce. 

Jak vidíme na fotce stav kuchyňské linky byl opravdu už po opravě volající. 
Myslím si, že je to hlavně protože tu před námi bydlela banda kluků a těm bylo asi jedno jak ten byt vypadá. Já mam zas názor, že když tam budu bydlet nějaké 3 roky po dobu studia, tak chci aby to nějak vypadalo. Po dlouhém přemýšlení jsme místo klasické barvy a natírání zvolili použití samolepící tapety. V domě barev jsme si jich pár vybraly a dle psychologie barev vybraly  oranžovo-meruňkovou. 
A jak jsme postupovaly? :)
1) Sundaly jsme všechny dvířka a odmontovaly z nich všechno co šlo :D
2) Vzaly jsme šmirgl papír a obrousily pryč barvu, která má ostré výčnělky a mohla by tak bránit dobrému přilnutí tapety (nekoukejte prosím na pracovní nepořádek na stole )
3) Otřeme prach, který vznikl broušením
4) Nastává fáze samotného lepení, kterou nemám fotograficky zpracovanou, protože i čtvery ruce byly málo. Avšak, pokusím se to tu popsat. Nejdříve si změříme velikost, délku samo lepící pásky, přidáme radši na každé straně 2 cm navíc. Poté ustřihneme a nastává nejtěžší. Namočíme si nějaký kus hadru, dobře vyždímeme. Poté srovnáme samo lepící tapetu na desku, odlepíme část tapety a od středu směrem ven jí vyhlazujeme. Musíme pěkně po kouskách jinak je velká šance že se nám povede pár takových bublin si udělat. 
5) Následuje ořezání přebytečných částí
6) Namontujeme zase všechno co jde 
7) Tímto způsobem potahememe vše, co máme po ruce
8)Nasadíme znovu do pantů a jdeme se kochat

Nu a protože spolubydlící je vážně šikulka, vymyslely jsme, že ze zbytku tapety vyrobíme květinu na digestoř. 
Tak tolik k naší rekonstrukci :) Děkuji všem za komentáře a užijte si víkend :)


5 komentářů:

  1. Teda holky jste šikulky :) Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Máte to pěkné a jste určitě šikovné. My jsme nad tím nedávno taky přemýšleli, ale nakonec jsme vybrali úplně nový nábytek do kuchyně. Nakonec jsem si tam nějak spočítal, že vyjde rychleji a prakticky i levněji (když si do toho zahrnu i čas), když si pořídíme rovnou novou kuchyň, ze které budeme mít radost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, dlouho jsem tu nebyla tak odepisuji se značným zpožděním. My jsme to tak musely řešit v rámci podnájmu při studiu. Majitel bytu nechtěl nic investovat do vybavení a nám jako studentům také ne :) Přeji Vám, aby nová kuchyň dělala radost :)

      Vymazat