Vaškova babička ho dělá každý rok, skvěle z něj vaří špagety atp. Chuť se rozhodně nedá porovnat s tím, co kupujeme v krámě :) Recept je jednoduchý, takže i takový amatér jako já to zvládne :)
Co budeme potřebovat? :)
- 3 kg rajčat
- 1 kg jablek (stačí i obyčejné co nám rostou na zahradě, není potřeba kupovat nějaké extra)
- 5x cibule
- nové koření (10 kuliček)
- bobkový list (4 ks)
- ocet
- sůl
- cukr
Postup:
Do velkého hrnce dáme na dno vodu cca do výšky 3-4 cm. Poté nakrájíme rajčata napůl a vykrájíme ty zelené "bubáky". Takto vykrájená rajčátka dáme do hrnce s vodou, přidáme cibule a jablka. Jablka je třeba oloupat a vyndat jádřinec. Následně přidáme nové koření a bobkové listy. Takto vaříme dokud se rajčátka nezačnou rozpadat.
Když je vše změklé a rozvařené vezmeme tyčový mixér a vše důkladně rozmixujeme. Rozmixovanou směs propasírujeme a dáme ještě na chvilinku prohřát. Během prohřívání už jen dochutíme -> 3 lžíce octa, lžička soli a 3 lžíce cukru. Dostatečně teplé již jen dáme do skleniček a je hotovo!
Já dávám cukru víc, protože když děláme špagety tak je stejně víc sladíme :) Jak říkala babička, každý si to pak dochutí aby mu to chutnalo :) Když dělám kečup sama tak mi trvá tak dvě hodinky, udělám z toho asi 6 skleniček větších :) Pokud ho děláme s bráchou tak nám to dá tak hodinu a kousek :)
Pokud je recept nesrozumitelný ráda dovysvětlím v komentáři :)
Děláte doma také kečup? Máte zaručený recept? Napište mi ho sem prosím, ráda zkouším nové recepty :)
Děkuji za návštěvu a komentáře :) Jdu se podívat k Vám :)
Domácí je domácí:-)
OdpovědětVymazatTak tak :)
Vymazat