pondělí 3. června 2013

Povodně v Podkrkonoší

Tak konečně mám trošku času napsat Vám co se u nás děje, určitě jste to už viděli ve zprávách. Přesto bych Vám ráda ukázala výhled z našeho okna a popsala pár  momentů které se tu staly.

Vše začalo v noci ze soboty na neděli. Kolem 10 večer byli slyšet hromy a vidět blesky, začínala bouřka. Protože poslední dobou ráda ponocuji, šla jsem spát ve čtvrt na 1. Spala jsem ani né 2 hodinky a vzbudily mě hrozně hlasité rány. Nikdy jsem tak nahlas bouřku neslyšela...Myslím si, že středisko bouřky bylo u nás nebo vedle naší ulice. Když praštil blesk, okamžitě byl slyšet hrom, úplně se nám klepaly okna. Nikdy jsem se takhle nebála. Taky světlo od blesku trvalo nezvykle dlouho. Bylo to děsivé a trvalo to až do 4 ráno, takže jsem se nevyspala. Poté se mi nějak podařilo usnout asi už tou únavou. Ráno v půl 7 se mi rozrazili dveře do pokoje a v nich stála máma se slovy ,, Nicol pojď se honem podívat z okna." Nějaký obraný reflex se strachem mě donutil říct Ne!.. ani jsem se ven nemusela jít dívat, byla slyšet voda, celou noc, což je u nás nezvyklé. Když jsem se přeci jenom odhodlala jít k oknu... ten pohled není ani nutné komentovat.

 Naše zahrádka



Vrtulník tu lítal nějak od 7 ráno. Na chatce spali dvě slečny (15 a 15 let), no nejdřív z toho měli hroznou srandu, jakože jsou obklopené vodou, a pak jim začalo docházet co se děje. Takže mávaly tričkama aby si jich někdo všimnul. Sousedi volali hasiče, jenže těm trvalo cca půl hodiny než přiletěli a zjistili kde je třeba vlastně zasáhnout. No akce jak vystřižená z akčního filmu. Jsem ráda že se obě zachránili :)
Jsem ráda že náš barák to minulo o ty dva metry a jen se modlím aby už znovu nepršelo. Celý dny chodíme pomáhat sousedce s odklízením škod. Celý stav našeho města je už celkem dobrý.
Pokud by jste se chtěli podívat na fotky města a hlavně Střední odborné školy a gymnázia tak  Tady .
Doufám že u Vás to je lepší a že se počasí umoudří.




1 komentář: