čtvrtek 6. července 2017

Cizrna po valašsku recept

Dnes jsem si pro vás připravila recept na rychlý oběd. Já jsem si ho zamilovala letos v Menze :) Je to jednoduché jídlo, u jehož přípravy zase tolik nezestárneme.

Ingredience:
300 g cizrny
500 g kysaného zelí
1 cibule
plátek uzeného
olej, sůl

Postup: 
Večer před vařením si namočíme cirznu do vody a necháme přes noc. Druhý den slijeme vodu a dáme vařit podle návodu. 
Zelí propláchneme pod vodou a dáme vařit cca 25 minut a přidáme 2 lžíce cukru. Já nechávám téměř vyvařit vodu a poté přidám cca 1,5 lžíce hladké mouky. To zelí je pak takové mazlavé, je potřeba mouku chvíli povařit. 
Ve větším hrnci si osmahneme na lžíci oleje nakrájený plátek uzeného a cibulku. Následně všechno smícháme a dochutíme solí. 
Na pohled oběd nevypadá zrovna nejlíp, ale chutná výborně. Dokonce moje maminka, která nedokáže polknout cizrnu řekla, že to chutná dobře. Což je jako hodně dobry hodnocení :) Pokud budete zkoušet, dejte mi do komentáře vědět, jak vám chutnalo :)

Děkuji za milou návštěvu Eloorka. 

2 komentáře:

  1. Už jsem dělala cizrnu s cibulí a slaninou a bylo to výtečné jídlo,tvůj recept určitě vyzkouším. Kysané zelí máme rádi.
    Hezký den.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem moc ráda a doufám, že bude chutnat :) Děkuji za milý komentář :)

      Vymazat