sobota 29. července 2017

Malování na obličej Zombie návod / Facepainting Zombie adult

Prázdniny a malování na obličej a tělo k sobě neodmyslitelně patří. Letos za mnou přijela Kája a poprosila mě, abych jí udělala nějaké nové fotky. Udělaly jsme normální fotky a pak mě napadlo něco namalovat. V minulých letech u ní měla úspěch taková strašidelná panenka, tak jsme se rozhodli nechat se inspirovat strašidelnými obrázky.

Inspiraci jsem i tentokrát hledala na Pinterestu :)

Návod: Nevím, jestli by byl o něj zájem a proto jen slovní. 
1) Natřeme si půlku obličeje na šedivou barvu s tím, že si necháme volné místo na vyčnívající mozek a velké trhliny okolo pusy. Pokud bychom nenechali, červená barva by poté nebyla tak jasná. 
2) Červenou barvou pomocí houbičky vytupujeme místo kde kouká mozek ven. 
3) Vezmeme houbičku kterou namočíme do ne úplně mokré černé barvy, tak aby jako kreslila ale spíš jen špinila. Takovou houbičkou zvýrazníme délku nosu, část čela u vlasů a pak tvář, jako kdybychom si dávali bronzer. Poslední část modelace tváře je poté brada a doporučuji ještě obtáhnout hrany tváře od brady k uchu, aby se zvětšil stín.
4) Vezmeme si tlustší štětec, a vybarvíme červená místa. Poté vezmeme červenou a černou a smícháme jí. Takto tmavou barvu dáme na kraje vybarvených částí. 
5) Namícháme si bílou a šedou barvu dohromady a vytvoříme iluzi sponek, které drží normální obličej a zombie obličej.
6) Menším užším kulatým štětcem např. č. 4, uděláme černou dělící čáru přes celý obličej. Nakreslíme na obě strany obočí a černé linky kolem očí. Linku také uděláme okolo všech krvavých skvrn. Pod oko přidáme červenou linku, pro zvětšení oka a vytvoření ošklivějšího pohledu.
7) Vezmeme si čistě bílou barvu, kterou vytvoříme odlesky ve skvrnách a na skobách. Dojde tím k prohloubení ran a vytvoření menšího 3D efektu.
8) Doladíme detaily, pár černých teček kolem větších skvrn, namalování pusy. 

Pokud by byl zájem, příště klidně postup nafotím. Napište mi do komentáře, jestli se vám malba líbila, jestli ji budete zkoušet a co bych mohla namalovat příště. 

2 komentáře:

  1. Na té naší pouti ( u nás v Úpici) byl taky stánek, kde prováděli malování na obličej. A tak jsme potkávali holčičky různě a svým způsobem hezky pomalované.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé o tom jsem slyšela :) Vidíte to, chtěla jsem tam jet malovat na obličej taky, ale nakonec jsem byla v Miletíně :) Přemýšlím, že bych zkusila jet do Úpice příští rok :) Děkuji za milou návštěvu a komentář :)

      Vymazat