pondělí 21. ledna 2019
Recept na Hubník z Krkonoš
Během vánoc, již tradičně přišla řada také na Hubník. Naprosto jsem se do něj hned první Vánoce zamilovala. Nechala jsem si tedy od Víťovi mamky napsat recept. A zde je:
Ingredience:
2 veky
1 litr mléka
4 velké hrstě sušených hub
4-5 vajec
3 lžíce krupice
1 kg bůčku
1/4 kg uzeného
majoránka, pepř, sůl, česnek
Postup:
1)Nadrtíme trochu houby a uvaříme je asi v litru vody
2) Nakrájíme veku a zalijeme ji litrem mléka
3) Rozemeleme upečený bůček a uzené maso
4) Všechny ingredience včetně vody z hub smícháme dohromady
5) Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypaného pekáče
6)Pečeme na 170 °C dokud není hubník tuhý a na povrchu zlatavý s krásnou kůrčičkou.
Obrázek je půjčený, ale přesně takto by měl vypadat :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat