Ingredience
Návrh na servírování ze stránky Vím, co jím. |
Přibližně na 2 litry polévky
4 lžíce oleje
1 cm proužek másla
2 cibule
1,5 kg mrkve
1 cm zázvoru
1 x zeleninový bujón
1 x kokosové mléko
mleté feferonky (fefeonkový krém) x čili
sůl
Postup:
1. Máslo a olej rozpustit v hrnci
2. Přidáme cibulku a osmažíme do sklovata
3. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, kterou osmažíme i s cibulí. Můžeme přidat jednu nahrubo nastrouhanou kedlubnu, když překáží v lednici.
4. Zalít vodou, přidat masox a jemně nastrouhaný zázvor
5. Po změknutí rozmixovat tyčovým mixérem a ochutit solí a feferonkama
6. Přidat kokosové mléko
Tip: Vhodné podávat s krutony či opečeným toastovým chlebem
Žádné komentáře:
Okomentovat