středa 16. dubna 2014

Tvoření s dětmi- Pavouci z obtisku ruky na papírovém talíři

Pavouci s pavučinou na papírovém talíři

Říkala jsem si, že bych se s Vámi mohla podělit o výtvarnou činnost, kterou jsem si naplánovala pro děti na čarodějnice :) Myslím, že je to jednoduché a s mírnou dopomocí to zvládne každý malý šikula :) Nápad je z internetu, proto i první fotka je původní a podtím je již má alternativa, neměla jsem po ruce tento provázek a dala jsem lesklou stuhu - fantazii se meze nekladou :) 

Pomůcky: papírový talíř, tempery, děrovačka, nůžky, provázek
Bezpečnost: pozor na pozření temper, pozor na nůžky
Čas: 2x 30 min
Motivace: Jestli pak víte děti, co takový pavouk spřádá? Pavouci dělají pavučiny ve všech rozích místnosti. U takové čarodějnice jich je tuze mnoho. A my si dneska spolu vyrobíme jednoho takového pavoučka i s jeho pavučinou.

Postup: Nabarvíme papírový talíř na námi zvolenou barvu, necháme zaschnout. Po zaschnutí nabarvíme prsty na rukou (kromě palce) a kousek dlaně černou barvou. Poté ruku obtiskneme a dojdeme si ruku omýt. S druhou rukou opakujeme, obtiskaváme tak, aby vzniklo tělo pavouka s nožičkama. Dáme znovu zaschnout. Po mírném zaschnutí uděláme dva bílé puntíky s černými tečkami místo očí. Druhý den, uděláme do talířků po jejich obvodu dírky dírkovačkou a provlékneme jimi provázek cik- cak. 




2 komentáře: