středa 3. prosince 2014

Šitá látková hračka a vystřihovánky

Konec zimního semestru se blíží a tak je čas plnit úkoly k zápočtům a začít se učit na zkoušky. Jednou z podmínek pro zápočet z metodiky pracovních činností bylo vytvořit šitou hračku. Jelikož neumím šít poprosila jsem přítelovu maminku, aby mi něco hezkého ušila :) A protože jsem jí nechtěla moc obtěžovat, vybrala jsem si jednoduchý polštářek s oušky, s tím, že si zbytek dokreslím. Takže jsem nakonec vybrala motiv kočičky :) S výsledkem jsem spokojená a je mi moc líto, že tenhle polštářek musím nechat učitelce ve škole. 
Jen moje takové zamyšlení.... Co proboha dělá s tolika hračkami, když nás do třídy chodí 40 a každý jí dá tuto hračku? Přístup téhle paní učitelky se mi moc nezamlouvá, když se jí něco nelíbí na našem výtvoru klidně vezme nůžky a udělá si vše k obrazu svému... radši ani nechci vidět, kde moje "hračka" skončí...

Nafotila jsem postup jak jsem kreslila obličejík na polštářek :)  Jen tak pro zajímavost :) Líbí se mi sledovat, jak se polštářek mění před očima :) 


 Zjistila jsem, že když si předkreslíme na látku obyčejnou tužkou předlohu lze ji poté vygumovat :) 
Kreslila jsem tužkou 5B a gumovala plastickou gumou :) 



Když jsem domalovala polštářek, dala jsem se do vystřihování andílků pro maminku :) Šablonu jsem našla na uloz.to, kdyby někdo měl zájem mohu zaslat odkaz pro stažení :) 



Přeji vám všem krásný adventní čas :) Jdu se podívat k vám na blogy a pak huráá vyřezávat a učit se :) 

2 komentáře:

  1. Je nádherný Nicolko! Možná je učitelka dává do dětských domovů ...

    OdpovědětVymazat
  2. Nici kočka je úžasná a věřím že na tvém poštářku nic neměnila ♥ a ty andílci jsou překrásní ♥ Martina

    OdpovědětVymazat