neděle 26. dubna 2020

Pohanka jako příloha

Mám tu dnes tip na dobrou rychlou večeři/ oběd, který jsem si oblíbila v posledních letech. Pohanku jako takovou nemohu ani cítit, ale přišla jsem na to, že když je pohanka oloupaná není tolik cítit její typickou chutí.

Pohanku si připravím podle následujícího receptu a podávám jako přílohu. K ní si připravím na olivovém oleji osmažím mrkev pokrájenou na nudličky s troškou nějakého koření a usmažím volské oko.


Pohanka

Ingredience na 2 porce

120 g  loupané pohanky
sojová omáčka
sezamová pasta Tahini
Olej olivový
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme pohanku a zalijeme jí vodou tak, aby byla mírně potopená.
2. Přidáme do vody 2 lžičky sojové omáčky
3. Vaříme pomaličku dokud se voda nevyvaří. Když je vody velmi málo ukrutně mícháme, snadno se taková pohanka chytá dna hrnce. Jde nám o to, vyvařit vodu opravdu skoro všechnu.
4. Do pohankové "kaše" přidáme 2 lžičky olivového oleje, 2,5 lžičky pasty Tahini a 2 lžičky sojové omáčky. Tím kaši dochutíme, aby byla k jídlu. Pokud máte pocit, že je to stále bez chuti přidáme sůl, ale velmi opatrně. 
5. Chviličku prohřejeme a můžeme podávat.




Žádné komentáře:

Okomentovat