neděle 26. dubna 2020

Zavařované okurky po jednotlivých skleničkách - babička radí

Při pěstování okurek nakladaček doma se nám může stát, že je úroda malá. Okurky dozrávají postupně a je obtížné je zavařovat ve velkém. Pak se použije tento způsob, který mi kdysi nadiktovala jedna úžasná žena. Vaškova babička - ta od které tu mám velké množství receptů a budu na ní vždy s láskou vzpomínat.

Množství surovin je orientační a dle ho chuti ho měníme .

Do sklenice naskládáme okurky, proložíme několika kolečky mrkve, křenu, cibule, lžičkou hořčičného semínka, snítkou kopru, 3 kuličkami nového koření, 5 kuliček pepře, lžičku soli, 5 tabletek umělého sladidla, 5 - 8 lžic octa, dva hřebíčky a dolijeme vodou.
Takto napěchovanou skleničku zavíčkujeme a sterilizujeme 30 minut při teplotě 85 ° C.

Žádné komentáře:

Okomentovat