Ingredience:
- Cizrna
- Cibule
- Provensálské bylinky
- Sůl, Olej
- Rajčata loupaná v plechovce
- Parmezán
- Vajíčko
Postup:
Den předem si namočíme potřebné množství cizrny do studené vody. Druhý den cizrnu ve vodě propereme a vodu vylijeme. Dáme čistou vodu, malinko osolíme a vaříme cca 20 minut, dokud cizrna nezměkne.
Omáčka se začíná tím, že na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme dosklovata. Poté přidáme pokrájená rajčata z plechovky i s omáčkou. Následně přidáme sůl, dle libosti a přidáme Provensálské koření. S tím doporučuji opatrně, když tak přisypávat. Celé to ohřejeme, tak aby omáčka začala bublat. Mezitím, než se nám omáčka zahřeje si na vedlejší plotýnce usmažíme jedno vajíčko.
Poté již servírujeme. Doporučuji navrch nastrouhat Parmezán, dodá celému jídlu na chuti :)
Chuť omáčky mi velmi připomíná dovolenou v Řecku :) Oběd je rychlý a zasytí na pár hodin. Vřele doporučuji :) Nápad na tuto dobrotu jsem dostala ve školní Menze. Jídlo jsem poprvé jedla tam, avšak s plátkem plecka. To bylo jen okořeněné grilovacím kořením a osmahlé na oleji, podávané bez vajíčka. Takže s malou úpravou je to velmi dobrý oběd i pro masožravce! :)
Pokud recept zkusíte, budu ráda za komentář :) Dobrou Chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat